NUtrecht

Wat gaan we organiseren?

op de Mississippidreeef

In de agenda zie je nu nog een overzicht van wat we hebben georganiseerd in het pand CAB 90. Dit gaan we ook organiseren op de Mississippidreef!

Interessse? Bel of mail ons Info@nucultuur.nu

Enkele video impressies die we hebben georganiseerd in CAB 90 en ook op de Mississippidreef gaan organiseren.

Hoe zorgen we samen dat iedereen mee kan doen?

Video impressie van een congres in Nutrecht

videoclip van Eefje de Visser opgenomen in Nutrecht

 

28, 29 en 30 april

Pionier speelt "Zog"

Ja, ik ben een man! Hoe je het ook wendt of keert, daar kun je het kort of lang over hebben. Ik ben een man.

Met deze woorden reageert oppergod Zeus op zijn (ex)vrouw Demeter die hem beticht van zinloze avonturen met andere vrouwen.

28, 29 en 30 april, speelt pionier “Zog”, op de bijzondere locatie van NUtrecht, vlakbij station Zuilen. Een locatie die zich prima leent om deze Mythe over de godin Demeter te verbeelden.

Haar moederliefde doet de aarde schudden en vervuilen als haar dochter Kore wordt ontvoerd naar de onderwereld.
Toneelgroep Pionier verzamelt al maanden afval om tijdens dit stuk de vervuiling van de aarde te verbeelden. Schoon afval, dat wel. Buren, vrienden, kennissen zijn ingeschakeld om plastic en verpakkingsmateriaal apart te houden. Melkpakken worden van binnen grondig schoon geschrobd, Chip zakken tot de laatste kruimel leeg gegeten. Om zo een 2e leven als onderdeel van een prachtig decor tegemoet te gaan.
Reserveren: toneelgroeppionier.nl

Speeldata: Vrijdag 28 april: 20.00 uur, zaterdag 29 april: 20.00 uur, zondag 30 april, 15.00 uur.

Locatie: NUtrecht
CAB-Rondom 90 A, 3534 BE, Utrecht
Vlak naast Station Zuilen bevindt zich het oude NS-pand, waar NUtrecht gevestigd is. Er is veel gratis parkeerplek en NUtrecht is prima te bereiken met het OV. Station Utrecht Zuilen is naast de deur.

18 februari 2017

Vrouwen vocal group Little Black Dress

Zaterdag 18 februari geeft de vrouwen vocal group Little Black Dress een optreden in NUtrecht!
In de voorstelling ‘A Womans Worth’ willen wij muzikaliteit en fashion met elkaar verbinden. Het proces van de productie van een kledinglijn laten we terugkomen in onze songs en zien door de kleding die wij dragen.
Met songs als ‘Vogue’, ‘Boots are made for walking’ en ‘I feel pretty’ laten wij u muzikaal horen hoe ons label, ‘A Woman’s Worth’, tot stand komt.

We geven twee voorstellingen: om 16.00 uur en om 20.00 uur.
Locatie: NUtrecht, CAB-rondom 90 Utrecht

Kaartjes kunt u kopen via https://www.littleblackdressutrecht.nl/tickets/.

28 Januari 2017

Campagne aftrap PvdA

Met nog iets meer dan anderhalve maand te gaan tot de verkiezingen trapt de PvdA de campagne af in NUtrecht. Lijsttrekker Lodewijk Asscher heeft gespeecht en maakt zich sterk voor een links pact met onder meer GroenLinks en de SP.

21 januari 2017

Winter frenzy night tournament

The 3rd Annual Winter Frenzy Night Tournament in Utrecht.

Program:
18:00 pick up player packet;
20:00 Let’s play game. Watch for the fireworks;
23:59 End of game;
24:00 till late another epic after party.

Lot’s of cool prizes in many different categories.

Cost per player: 20 euro
Because the balls we are using are no longer being produced we will ask a 10 euro deposit for the glow in the dark ball. You will get your 10 euro back at the end of the night when you turn in your ball. Don’t worrry if you actually lose your ball. We’ll provide you with a new one.

We have clubs you can borrow for a 2 euro deposit (which you also will get back after turning in the club).

Oproer is a brewpub with great beer and awesome vegan food. Don’t be scared of the lack of meat. The food is very good. So if you need a pre game dinner this is the place. Check out their website and current menu http://www.oproerbrouwerij.nl/

Plenty of free parking. It’s an easy 2 minute walk from Utrecht Zuilen train station. Check www.ns.nl for timetable.

To register:
Send an email to frenzy@urbangolfunit.com with your name, country and team you are with. Transfer 30 euro’s (20 registration, 10 deposit) to our account, Stichting Urbangolf.nl: NL06 RABO 0300 544650. We will confirm your final registration by e-mail.

There will be a maximum of 60 players.

Volunteeers of the EUGC 2016 play for free. If you volunteered and have not received an e-mail from us please contact erik@urbangolf.nl

Let’s play game!

26 november 2016

Nederlands Kampioen Skateboarden

De Nederlandse top miniramp skateboarders zullen op zaterdag 26 november in NUtrecht de strijd aangaan om de titel Nederlands Kampioen Skateboarden Miniramp.

Met € 2.000 in de prijzenpot belooft het een spannende strijd te worden.

Hier vind je alle info op een rij:

24 juni 2016

De grote BSO show

De GROTE BSO SHOW is een productie van de kinderen, van de zes Ludens BSO’s in Majella. Ze laten tijdens dit grote feest hun talenten zien. Zowel voor als achter de schermen verzorgen zij de avond: van kaartjesknipper tot danser, van decorbouwer tot muzikant en van cateraar tot toneelspeler. Alle sterren schitteren op hun eigen plekje!

Er is ook een KUNSTexpositie waar de bezoekers van de SHOW werk van onze jonge kunstenaars kunnen bezichtigen. En na afloop is er natuurlijk de mogelijkheid om gezellig na te borrelen met heerlijke hapjes en drankjes van onze KidsKatering.

De kinderen op de verschillende BSO’s hebben zelf bedacht wat zij willen doen tijdens de Grote BSO Show. Blijf op de hoogte en volg ons op Facebook!

Kaartverkoop

Van maandag 23 mei t/m vrijdag 10 juni zijn entreekaartjes in de voorverkoop verkrijgbaar bij alle 6 BSO’s van Ludens : BSO Rosa, BSO Kikkersloot, BSO Billiton, BSO Aspelin, BSO Villa Nova en BSO Fantaziehuis

Kinderkaartje (t/m 12 jaar): € 2,00, entree + een ranja

  • Volwassenen: € 3,50, entree + een drankje

Van elk entreekaartje gaat € 1,00 naar ‘Ludens voor Vluchtelingenkinderen’.

19 maart 2016

Waarderingsdag voor iedereen tussen 18 en 26 jaar

Zaterdag 19 maart in NUtrecht.
Heb jij behoefte aan een dag voor jezelf omdat je wel eens zorgt voor je moeder, je vader, je broertje je buurvrouw of iemand ander uit je netwerk omdat diegene chronisch ziek, depressief of verslaafd is?
JMC (Jonge Mantelzorgers Centraal) organiseert in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg Utrecht speciaal voor jou een waarderingsdag! Een dag met info, uitdagingen en creativiteit op een toffe locatie met borrel ter afsluiting! Geheel gratis en vrijblijvend.
Is dit iets voor jou en ben jij tussen de 18 en 26 jaar? Stuur een berichtje naar jmcutrecht@gmail.com
https://www.facebook.com/jmcutrecht

10 t/m 13 maart 2016

Starlight Boulevard

Kom als onze gast naar het Grand Hotel in NUtrecht waar niemand is wie hij lijkt te zijn. Waar intriges en romances opborrelen. En waar de roaring twenties tot leven komen.

Kom kijken en luisteren en beleef Grand Hotel op 10, 11, 12 en 13 maart 201610 t/m 13

Starlight Boulevard is een kleurrijke musicalgroep uit Utrecht en omstreken. Onze passie is muziektheater. Met onze producties willen wij ons publiek plezier geven en prikkelen door een verhaal met diepgang.

Klik hier voor bestellen van kaarten

21 Januari 2016

Netwerkbijeenkomst “Een actief 2016 !”

Wil jij je laten verrassen door het activering- en participatieaanbod in Utrecht?

De gemeente Utrecht organiseert een niet te missen netwerkmiddag voor activeringsaanbieders en zorgverwijzers op donderdag 21 januari in Nutrecht. Tijdens de bijeenkomst leer je elkaar en het aanbod beter kennen. Het wordt een middag met markt en muziek, toneel en talkshow, workshops en warme hap. Je kunt deze middag actief bijwonen en/of actief meedoen.
Wil je eindelijk eens weten wat die ene club nu precies doet in sociale prestatie? Of weten waar de ouderen met wie je in gesprek bent terecht kunnen voor nieuwe ontmoetingen? Medewerkers van Buurtteam Sociaal ontmoeten of die nieuwe aanbieders in de Arbeidsmatige Activering leren kennen?
Door deze netwerkbijeenkomst vergroot je je kennis van het WMO aanbod op activering en het netwerk van de mensen die erachter zitten. Je kunt je kennis verbreden  in workshops die worden gegeven door mensen uit het werkveld er komen bijzondere mensen aan het woord tijdens de talkshow ‘Nutrecht draait door!’ en je kunt tijdens het marktgedeelte je eigen aanbod presenteren. Tijdens de markt maakt de onlangs geïnstalleerde wethouder Kees Diepeveen graag informeel kennis met aanwezige partijen.

7 januari 2016

DE KORTE LONTJES SHOW

Ouders staan langs de lijn te schreeuwen alsof zij de coach zijn. Mensen dringen voor bij de kassa en doen net alsof ze het zelf niet doorhebben. Vrouwen dragen midden in de zomer lange mouwen om blauwe plekken te verbergen. Zijn we tegenwoordig echt zo licht ontvlambaar?

Stut Theater presenteert op 7 januari in NUtrecht ‘De Korte Lontjes Show’: een muzikale voorstelling waarbij korte sketches elkaar in een rap tempo opvolgen. Kleine ergernissen groeien uit tot absurde irritaties en korte lontjes leiden tot overdreven reacties. Spelers zetten hun eigen persoonlijke ervaringen in om het thema agressie aan de kaak te stellen, taboes bespreekbaar te maken en het grijze gebied tussen dader en slachtoffer kleur te geven.

meer info

29 november 2015

KOM SHINEN IN DE NIEUWE VIDEO VAN Eefje de Visser!

DANSERS, FEESTGANGERS, FIGURANTEN,
KOM SHINEN IN DE NIEUWE VIDEO VAN Eefje de Visser!
Op zondag 29 november word in NUtrecht de videoclip voor de eerste single van ‘Nachtlicht’, het nieuwe album van Eefje de Visser opgenomen!
We filmen een donker, broeierig, stoer feestje. En daarvoor hebben we jou nodig! Dus hou je van dansen? Of gewoon van feesten? Dan ben je meer dan welkom! Van: 11.00 uur tot 18.00 uur.
Wij zorgen voor catering en drankjes, een professionele crew en natuurlijk mooie muziek!

eefjedevisser.com

Foto: Studio Rios Zertuche

Klik hier om de video te bekijken die is opgenomen in NUtrecht Blackbox.

 

24 november 2015

NasiKlassi gaat beginnen!

Op 24 November van 18.00 uur tot 21.00 uur. Bij NUtrecht.
Wil jij met je passie (voor wat dan ook) aan de slag ? Wil je gezellig komen eten? Wil je ondersteuning bij het waarmaken van je passie? Wil je het samen met andere jongeren en mensen die ervaring hebben bespreken? Heb je last van alles moeten en niets mogen? Regeltjes en school? NasiKlassi is een alternatief voor jou!
Wat is NassiKlassi?
NasiKlassi is een initiatief van NUtrecht. Het is een project om jongeren (de NUcultuur) te verbinden en ze ruimte te geven om elkaar te helpen met persoonlijk ontwikkeling en zelfontplooiing. Wij willen je helpen en ondersteuning bieden bij obstakels die je in het dagelijkse leven tegenkomt. Waar loop jij tegen aan? Wat wil je bereiken in je leven? Hoe wil je die doelen behalen? Wie kan daarbij helpen? Iedere avond begint met samen eten, gesprekken ontstaan vanzelf en dat is een heel andere manier om aan de slag te gaan.

24 November 2015

Landelijke dag Jeugdwelzijnsberaad

Honderden jongeren debatteren in NUtrecht over de Jeugdzorg. En werken in kleine groepen aan persoonlijke groei en het ontdekken van hun talent.

6 november

LEV'01

Wil je comfortabel warme voeten deze winter? Kom dan 6 november naar NUtrecht. LEV’01 presenteert de 100% vilten laars.

Meer informatie en aanmelden

1 November

Eerste editie van Roze Zondag

Op 1 november haalt de organisatie alles uit de kast voor de eerste editie van Roze Zondag een roze feest voor iedereen in de mooie loodsen van NUtrecht!

Kompleet met de prijswinnende Drag Queens van het wereldberoemde Sluisje uit Amsterdam, (Reguliersdwarsstraat) Acts als Tina Turnder, Diana Rossi, The new Star sisters en Paula Pompadure zullen onder leiding van de Amsterdamse Tante Corrie en muzikale begeleiding van Volkszanger Martin van Doorn (De Utrechtse Gerard Joling) er een fantastisch feest van maken!

Meer info en/of kaarten bestellen klik hier

22 t/m 26 en 28 t/m 30 oktober

De Warme Winkel en Touki Delphine

Na het succes van Kokoschka Live! Werken De Warme Winkel en Touki Delphine eindelijk weer samen. In de centra van vier steden bezetten we twee weken een pand waarin ‘s avonds artistiek gepeepshowd wordt. Inspiratie: Oberioe-avonden die zowel georganiseerd als gesaboteerd werden door Ruslands grootste absurdist Daniil Charms (1905-1942). Verwacht een bonte avond met volkse elementen, een fuga van gevonden voorwerpen, een kunstwerk van verzamelde banaliteiten. Muziek, performance en unheimische taferelen wisselen elkaar onverwacht af. Een montage, even zinloos als het leven zelf en daarom zo veelzeggend. BAM!

We spelen van 22 t/m 26 en 28 t/m 30 oktober in NUtrecht.

Ticketverkoop via Stadsschouwburg Utrecht

7 tot 9 oktober 2015

De Volvo design rides voor de Dutch Design Week

Deze week maken dertig studenten -opleiding Co-design Studio van de HU- in NUtrecht objecten die worden tentoongesteld op taxi’s die gratis rondrijden tijdens de Dutch Design Weeks in Eindhoven.
In de pilothal van NUtrecht gaan studenten in 1 week de grote objecten bouwen, schilderen en afwerken. Het budget is €0,– Een enorme uitdaging. Materiaal wordt door studenten geregeld door middel van crowd-sourcing, marktplaats, gratisoptehalen.nl, tweedehands winkels zoals ‘de Arm’ en ‘Emmaus’.

Vrijdag 9 oktober worden alle objecten tentoongesteld bij het stadskantoor als onderdeel van de expositie ‘Green Business Club’. Tijdens deze tentoonstelling worden 4 objecten geselecteerd die tentoongesteld worden op de taxi’s in Eindhoven.

4 Oktober 2015

grote sneakers & lifestyle markt

Utrecht krijgt een grote sneakers & lifestyle markt. De sneakermarkt met duizenden sneakers vindt zondag 4 oktober plaats in loodsencomplex NUtrecht en is onderdeel van de derde editie van het Utregse urban festival.

Zeventig stands met de populaire schoenen uit binnen- en buitenland, bijpassende kleding en accessoires bieden de bezoekers de nieuwste trends, maar ook bijzondere collectors items.

De sneakercultuur is hot en happening. Iedereen draagt sneakers.

Organisator Tim van Reyswoud

De sneakermarkt trok eerder in Amsterdam 1.500 tot 2.000 bezoekers, zegt organisator van het indoor urban culture festival Utregse Unie meets Approved Sneakers Market, Tim van Reyswoud. “De sneakercultuur is hot en happening. Iedereen draagt sneakers.”

Voor de grote schoenenmarkt wordt één van de vier hallen van het festival ingericht. Vier lokale ondernemers werken hieraan mee: Utca’s Finest, The Hunted, Woody Skateboards en Noble Goods Co. Er zijn tafels van verzamelaars, verkopers, sneaker customisers (versieren en bijkleuren van de schoenen) en restorators, en van aanverwante artikelen.

Meer info

4 Oktober 2015

Utregse Unie: Hiphop, bass & beats, street art, skateboarding and lifestyle!

Op zondag 4 oktober tovert Utregse Unie loodsencomplex NUtrecht weer om tot het epicentrum van urban culture. Hiphop, bass & beats, street art, skateboarding, lifestyle, alles! We gaan BIGGER, BETTER, FASTER & STRONGER!

Op 4 oktober nemen wij de loodsen van NUtrecht over met:
– Approved Sneakers & Lifestyle Market hosted by Crep Protect
– Skatestore Miniramp Contest powered by Monster Energy & Anti-Hero skateboards
– Watdajel Art Expo met o.a. KBTR, JanIsDeMan & Deef Feed
– Funk.IRC door Illusionary RockaZ Crew & Creative College
– En performances van o.a. Dazzled Sticks, Dusty. en Rachel Green DJ!
Haal NU je tickets zodat je a.s. zondag niet in de rij hoeft te staan: http://tinyurl.com/nk5qepw
Meer info op Facebook

3 Oktober 2015

Wat is jouw verdienmodel?

Altijd al de Minister-President willen ontmoeten? Dat komt goed uit! PerspectieF heeft een cadeau voor je. Een gratis en inspirerend congres. Je bent van harte uitgenodigd! Vanaf 13:00 uur ben je welkom op één van de leukste en meest innovatieve locaties van Nederland: NUtrecht! Een evenementenhal gerund door jongeren, start-ups en sociale ondernemingen. Het thema van de dag? Wat is jouw (ver)dienmodel?’ 

Politiek niet helemaal jouw ding? Dan is dit congres écht wat voor jou. We houden het simpel, inspirerend en eerlijk. Geen politieke spelletjes maar op zoek naar vernieuwende ideeën.

Mark Rutte, Rutger Bregman en de leiders van Stichting Vluchteling en Leger des Heils en meerdere Kamerleden van de ChristenUnie vormen de line-up. De dag is in handen van de talentvolle Renze Klamer en Marije van der Knaap. Zij gaan samen met jou in gesprek met minister-president Mark Rutte, leggen het vuur aan de schenen van journalist Rutger Bregman en leiden een inspiratiepanel met onder andere Bas van Abel (Fairphone), Cornel Vader (Leger des Heils) en Tineke Ceelen (Stichting Vluchteling). We sluiten af met Tweede- en Eerste Kamerleden van de ChristenUnie, waaronder Arie Slob.

Wat willen we bereiken? We willen een beweging worden die niet alleen praat over verdienmodellen, maar die gaat nadenken over zijn of haar díenmodel! Daarom is het ook helemaal gratis.  Aaanmelden kan hier Niet-leden van PerspectieF

29 september 2015

G4 Netwerkmiddag "The Next Economy"

Op 29 september 2015 vindt de jaarlijkse G4 Netwerkbijeenkomst plaats, dit jaar in NUtrecht met de Gemeente Utrecht als gastheer. Een uitgelezen moment om als netwerk bijeen te komen, ervaringen te delen en samen te kijken naar de toekomst. Dit jaar is gekozen voor het thema “The Next Economy”. Als G4 gaan we in gesprek over wat de ontwikkelingen in techniek en arbeidsmarkt betekenen voor de grote gemeenten. We kijken naar de opgaven waar wij -samen met onze maatschappelijk partners- voor staan.

Voor meer info: aherngreen@zunderdorp.nl

28 september 2015

Komt er een Coffeeshop aan de Vlampijpstraat?

28 september informatiebijeenkomsten in Nutrecht met burgemeester Jan van Zanen. Bijeenkomst gaat over plan voor een coffeeshop aan de Vlampijpstraat in het Cartesiuskwartier. Meer informatie vind je hier

 

24 juni 2015.

Nowhere Now Here - HKU eindexamen Fashion Communication

Kom op 24 juni naar de eindexamen expositie van de Fashion Communication studenten van de HKU!  Meer informatie vind je hier.

24-29 mei 2015

Festival V.E.R.S vlees